شرکت مجتمع فولاد خراسان با نگرش مدیریت کیفیت جامع (TQM) اقدام به استقرار نظام های مدیریتی و مشارکتی ذیل نموده است.
استقرار استاندارد مذکور با رویکرد رضایتمندی مشتریان، پس از آموزش های عمومی، مستندسازی و ممیزی نهایی گواهینامه مربوط در مرداد ماه سال 1383 صادر و در سال 1397 شرکت فولاد خراسان پس از انجام ممیزی شخص ثالث توسط SGS موفق به ارتقای ویرایش استاندارد مذکور به نسخه 2015 گردید.
استقرار استاندارد مذکور با رویکرد رضایتمندی جامعه پس از آموزشهای عمومی، تخصصی، مستندسازی و ممیزی نهایی گواهینامه مربوطه در مهرماه 1384 صادر گردید بر اساس الزامات این استاندارد جنبه های زیست محیطی ناشی از فعالیتهای شرکت شناسایی و اقدامات کنترلی برای آنها تعریف و با اندازه گیریهای ادواری سیستم تحت کنترل می باشد. و در سال 1396 شرکت فولاد خراسان پس از انجام ممیزی شخص ثالث توسط شرکت SGS موفق به ارتقای ویرایش استاندارد مذکور به 2015 گردید.
استقرار استاندارد مذکور با رویکرد رضایتمندی کارکنان پس از آموزش های عمومی، تخصصی، مستندسازی و ممیزی نهایی با عنوان گواهینامه OHSAS 18001 در مهرماه 1384 صادر گردید. بر اساس الزامات این استاندارد ریسک های ایمنی و بهداشت شغلی که سلامت کارکنان را به مخاطره می اندازد شناسایی و برنامه های کنترلی متناسب برای هر یک تعریف و انجام می شود. انجام معاینات ادواری پرسنل به صورت سالانه و پیگیریها و اقدامات بعدی یکی از عوامل موثر در تضمین سلامت کارکنان میباشد. گشتهای VIP که به صورت مستمر با حضور مدیریت عامل و مدیران ارشد سازمان از هریک از واحدهای تولیدی و پشتیبانی انجام می شود پشتوانه بسیار خوبی به لحاظ رعایت و حفظ الزامات این استانداردها و نظام آراستگی محیط کار (5S) می باشد. و در سال 1399 شرکت فولاد خراسان پس از انجام ممیزی شخص ثالث توسط شرکت SGS موفق به ارتقای ویرایش استاندارد مذکور به ISO 45001 گردید.
استقرار استاندارد مذکور با رویکرد توانمند سازی منابع انسانی پس از مستندسازی و تشکیل کمیته های تخصصی و گواهینامه مربوطه در دی ماه 1389 اخذ و هر ساله توسط شرکت SGS تمدید می گردد. در سال 1401 با رویکرد مدیریت شایستگی در سطوح فردی، تیم / گروه و سازمانی پس از مستندسازی و تشکیل کمیته های تخصصی و انجام ممیزی شخص ثالث توسط شرکت SGS ، شرکت فولاد خراسان موفق به ارتقای ویرایش استاندارد مذکور به ویرایش 2019 گردید.
در راستای افزایش رضایت مشتریان توام با افزایش کیفیت، فولاد خراسان اقدام به احداث آزمایشگاه های تخصصی از مرحله ورود مواد اولیه به فرآیند تولید تا تحویل محصول نهایی به مشتری نموده و در این راستا موفق به اخذ گواهینامه آزمایشگاه همکار(آکرودیته) از اداره کل استاندارد استان خراسان رضوی برای آزمایشگاه های نورد، فولادسازی، شیمی و سیالات شده است. همچنین گواهینامه مدیریت کیفیت آزمایشگاهی ISO/IEC 17025 برای آزمایشگاه متالورژی ( آزمایشگاه نورد ، فولاد سازی و احیاء مستقیم) از مرکز ملی تائید صلاحیت ایران شده است، که پیاده سازی و استقرار این استاندارد در دستور کار سایر آزمایشگاه های شرکت نیز قرار دارد.
استاندارد سیستم مدیریت انرژی برمبنای ISO 50001 امروزه در بسیاری از سازمانها در سطح جهان استقرار یافته و پیش بینی می شود که از نظرگستردگی فراتر از سایر سیستم های مدیریتی برسد ولی تفاوت مهم این سیستم با سایر سیستمهای مدیریتی در جنبه فنی آن است که مستقیماً بهبود عملکرد و کاهش مصارف و هزینه های انرژی را در پی دارد. این سیستم در مجتمع فولاد خراسان در مهر ماه سال 1395 مستقر و منجر به دریافت گواهینامه ISO 50001:2011 از شرکت SGS شده و در سال 1398 موفق به ارتقای ویرایش استاندارد مذکور به 2015 گردید.
یکی از عناصر کلیدی موفقیت سازمانی رضایت مشتری از سازمان و ارائه خدمات/محصولات آن است. بنابراین مشاهده و اندازه گیری رضایت مشتری ضروری می باشد. اطلاعات بدست آمده از پایش و اندازه گیری رضایت مشتری می تواند به شناسایی فرصت ها برای بهبود استراتژی سازمان ارائه خدمات/محصولات، فرآیند ها و ویژگی هایی که توسط مشتریان با ارزش هستند، کمک نماید. چنین بهبودی می تواند اعتماد مشتری و در نتیجه منافع تجاری و دیگر منافع را تقویت کند. شرکت مجتمع فولاد خراسان نسبت به پیاده سازی این استاندارد اقدام نموده که موفق به اخذ گواهینامه این استاندارد در سال 1397 از شرکت SGS گردید.
طراحی یک سیستم اثربخش و کارآمد برای فرآیند رسیدگی به شکایات مشتری در تمامی بنگاه های اقتصادی و کمک رساندن به سازمان ها، مشتریان و کلیه طرف های ذینفع، هدف این استاندارد می باشد. شرکت مجتمع فولاد خراسان نسبت به پیاده سازی این استاندارد اقدام نموده که در سال 1397 موفق به اخذ گواهینامه این استاندارد از شرکت SGS گردید.
نظام تعالی سازمانی در شرکت ابتدا بر اساس مدل «بنیاد کیفیت اروپا» (EFQM) و سپس مدل «جایزه تعالی سازمانی کشور» استقرار یافته است.شرکت مجتمع فولاد خراسان همگام با سایر سازمان های ایرانی با استقرار مدل تعالی سازمانی چارچوب مناسبی برای اعمال روش های نوین مدیریتی انتخاب نموده که برآن اساس نقاط قوت و زمینه های قابل بهبود سازمان خود را شناسایی و در جهت تعریف برنامه های بهبود و اجرای آنها گام بر می دارد. فولاد خراسان از سال 1385 با اجرای آموزشها و استقرار مدل تعالی پس از اخذ گواهی « تعهد به تعالی » در سال 1386 و اخذ تقدیرنامه های دو، سه و چهار ستاره در سالهای 1387، 1388 و 1389 موفق به اخذ تندیس بلورین جایزه ملی تعالی سازمانی به عنوان نماد سرآمدی شرکت های ایرانی در سالهای 1391، 1392، 1394، 1395 گردید.
مدل 34000 یکی از مدل هایی است که در حوزه منابع انسانی برای ارزیابی و ارتقاء سیستم منابع انسانی به کار می رود. به کمک این مدل میتوان وضعیت موجود برای مدیریت منابع انسانی و سطح بلوغ فرآیندهای منابع انسانی در سازمان¬ها را بررسی کرد تا پروژهها و اقدامات لازم جهت بهبود و توسعه آنها را فراهم آورد. بدین ترتیب یک فرهنگ تعالی برای سازمان ایجاد خواهد شد شرکت مجتمع فولاد خراسان از سال 1398 بصورت متوالی در جایزه ملی استاندارد 34000 منابع انسانی شرکت نمودهاست که در این دورهها به ترتیب:
ج) نظام برنامه ریزی و مطالعات راهبردی :