تجهیز «توزیع کننده گندله ی مخزن روزانه کوره احیا» کارخانه احیا مستقیم، به همت تلاشگران و متخصصان فولاد خراسان برای اولین بار با موفقیت تعویض شد.
مدیر کارخانه «احیا مستقیم» شرکت «مجتمع فولاد خراسان» با اعلام این خبر، گفت: این تجهیز کلیدی پس از 13 سال کارکرد دچار سایش در قسمت های مختلف گردیده بود که تعویض آن باعث افزایش عمر تجهیز جدید، افزایش کیفیت و کمیت تولید و نیز کاهش هزینه تعمیرات و نگهداری خواهد شد.
قربانی افزود: اجرای این پروژه با مطالعات کارشناسی، بررسی دقیق نقشه ها و مدارک فنی با در نظرگرفتن کلیهی شرایط ایمنی و ریسکهای عملیاتی، پیش نیازها و زمان مورد نیاز انجام پروژه در واحد احیا مستقیم انجام شد.
وی گفت: پس از تصمیم به تعویض تجهیز مذکور، جلسات متعددی با حضور کارشناسان واحد احیا مستقیم و پیمانکار مجری طرح برگزار و دستورالعمل اجرایی کنترل پروژه تهیه شد که پس از تعیین مسئولیت اعضای تیم پروژه و برآورد و تخصیص منابع مورد نیاز (از جمله: نیروی انسانی متخصص، مکانیزم ها، ابزارآلات، داربست بندی و متریال مصرفی) برنامهریزی و روند اجرای پروژه شامل دمونتاژ و مونتاژ، برشکاری و جوشکاری طی 10 روز و با رعایت کلیه نکات ایمنی در مرداد ماه 1401 انجام شد.
رئیس نگهداری و تعمیرات واحد احیا مستقیم نیز گفت: «راک لدر» تجهیزی استوانهای شکل با قطر 2 متر و ارتفاع 19 متر و دارای وزنی بالغ با 25 تن میباشد که برای تسهیل در حمل و نقل و مونتاژ، به صورت چهارتکه به محل نصب منتقل گردیده و از ارتفاع 30 متری در مرکز مخزن ذخیره گندله نصب می شود.
سعادتی افزود: در اجرای این عملیات تعمیراتی، بالغ بر 2هزار نفر ساعت نیروی انسانی در قالب مونتاژکار، برشکار، جوشکار و داربستبند به کار گرفته شد. در نصب این قطعه از یک جرثقیل نیمه سنگین 160 تنی استفاده شد.
وی افزود: فعالیت دمونتاژ قطعه با برش کاری قطاعی از سقف مخروطی شکل مخزن با سطح مقطع 12 مترمربع و با در نظرگرفتن محدودیتهای موجود صورت گرفت که به دلیل عدم دسترسی به مرکز مخزن در فرآیند دمونتاژ و مونتاژ، دارای پیچیدگیهای فنی زیادی است.
سعادتی درباره اهمیت تعویض این تجهیز و مزایای فنی و اقتصادی این پروژه گفت؛ دستگاه «توزیع کننده مواد داخل مخازن» قبلی از جنس فولاد ST37 بود که پس از 13 سال کار دچار سایش در قسمت های مختلف گردیده بود که در توقفات سالانه قبلی، ترمیم شده بود. پیش بینی میشود عمر تجهیز جدید که «سختی کاری»ِ سطحی (HARDFACING) شده بیش از تجهیز قبلی باشد و افزایش عمر تجهیز جدید باعث افزایش کیفیت و کمیت تولید و کاهش هزینه تعمیرات و نگهداری گردد.
مدیر واحد احیا مستقیم از حمایت های معاونت بهرهبرداری و تلاش، همدلی و همیاری تیمهای اجرایی در به سرانجام رساندن این پروژه قدردانی کرد.