در پنجمین دوره جایزه مدیریت ملی انرژی ایران، فولاد خراسان با 3 پله ارتقا موفق به کسب تندیس سیمین 2 ستاره گردید.
به گزارش روابط عمومی شرکت فولاد خراسان، این مجتمع با توجه به عملكرد خود در استقرار استاندارد سيستم مديريت انرژي، دستیابی به معيارهاي مصرف بهينه انرژي و پتانسيل هاي موجود در این بخش، در پنجمین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی ایران در حوزه صنايع داراي استاندارد ملي معيار مصرف انرژي، وارد گردونه رقابت با سایر شرکت ها گردید.
حمیدرضا زارع، معاون بهره برداری گفت: با توجه به مجموعه فعالیت¬های قابل توجه انجام گرفته در بخش مدیریت انرژی و نتایج حاصله و همچنین در چارچوب استفاده از استانداردها و مدل هاي ساختاری مديريت انرژي بين المللي مانند ISO 50001:2018 ، رعایت استاندارد ملي معيار مصرف انرژي ISIRI 9653 ، توجه به سياست هاي كلي اقتصاد مقاومتي و قانون اصلاح الگوي مصرف انرژي در شرکت فولاد خراسان، ایجاد ساختار مدیریت انرژی شامل شورای عالی و کمیتههای تخصصی انرژی در سطح شرکت و ایجاد فرآیندهای یکپارچه این شرکت در پنجمین دوره جایزه ملی مدیریت انرژی حضور یافت.
رئیس کمیته انرژی افزود: اجراي طرح¬هاي بهبود و بهينه¬سازي فرآيند تولید فولاد، بهينه¬سازي مصرف انرژي، كاهش مصرف انرژی از اقدامات شركت فولاد خراسان در راستای بهینه¬سازی انرژی است و همچنین تلاش در جهت کاهش مصارف انرژی در خطوط تولید نورد، فولادسازی و احیای مستقیم با رعایت استاندارد معیار مصرف انرژی در صنعت فولاد و شاخصهای عملکردی فولاد خراسان در حوزه مصارف برق و گاز عمدتا تحت شاخص معیارهای تعیینشده توسط سازمان ملی استاندارد ایران از دیگر فعالیتهای این مجتمع بوده است.
زارع تصریح کرد: تعریف و اجرایی کردن اقدامات و پروژههای بهبود عملکرد انرژی از جمله تفاهمنامه با شرکت دانیلی ایتالیا درخصوص به روزآوری تکنولوژی کوره قوس الکتریکی فولادسازی و از دیگر اقدامات انجام شده در واحد احیا مستقیم به نصب درایو بر روی کمپرسور اصلی به منظور کاهش مصرف برق، تغییر کاربری پمپ آب به منظور تغییر طراحی برای مصرف آب و برق، تغییر غبارگیر از حالت تر به خشک و کاهش مصرف آب اشاره کرد.
در راستای انجام فرآیند ارزیابی و بر اساس هماهنگی¬های صورت گرفته، بازدید و ارزیابی میدانی از مجتمع توسط تیم ارزیاب معرفی شده از طرف سازمان مدیریت صنعتی ایران بصورت فشرده و به مدت یک روز در آذر ماه 1398 به انجام رسید.
معاون بهره برداری فولاد خراسان، کسب این جایزه را مرهون تلاش، همت و پشتکار اعضای تیم کمیته های انرژی در مجتمع دانست و از تمامی همکارانی که نقش موثری در این موفقیت داشته اند تشکر و سپاسگزاری نمود.
گفتنی است همایش نهایی این جایزه با توجه به محدودیت های ایجاد شده به علت شیوع بیماری کرونا و با هدف رعایت فاصله گذاری هوشمند اجتماعی، به صورت مجازی در 3 اردیبهشت ماه ، 1399 برگزار شد.
شایان ذکر است هدف از تعریف و اعطای «جایزه ملی مدیریت انرژی»، ترویج استانداردهای سیستم مدیریت انرژی و معیارهای مصرف بهینه انرژی، توسعه فرهنگ دستیابی به اهداف سازمانی با استفاده از مفاهیم مدیریت انرژی و همچنین ایجاد انگیزه و شور و شوق جهت انجام این اقدامات در کشور است.